Minister: Russland forventer å tjene hundrevis av milliarder

Russland venter å hente inn ytterligere 1.000 milliarder rubler i olje- og gassinntekter i år, og deler av det vil gå til krigen, ifølge landets finansminister.

Arbeid på et anlegg tilknyttet oljerørledningen Nord Stream 2, som går fra Russland til Tyskland. Russland venter å hente inn ytterligere 1.000 milliarder rubler i olje- og gassinntekter i år, og deler av det vil gå til krigen, ifølge landets finansminister. Foto: Michael Sohn / AP / NTB
Arbeid på et anlegg tilknyttet oljerørledningen Nord Stream 2, som går fra Russland til Tyskland. Russland venter å hente inn ytterligere 1.000 milliarder rubler i olje- og gassinntekter i år, og deler av det vil gå til krigen, ifølge landets finansminister. Foto: Michael Sohn / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Vi forventer å hente inn opptil en billion rubler (i underkant av 144 milliarder kroner), ifølge prognosene vi har utarbeidet sammen med departementet for økonomisk utvikling, sa finansminister Anton Siluanov på statlig TV fredag.

Ifølge ham planlegger regjeringen å bruke inntektene i år, istedenfor å sette dem av til noe annet. Pengene vil brukes på «ytterligere betalinger» til pensjonister og familier med barn, samt på å gjennomføre «spesialoperasjonen» i Ukraina, som er det Kreml omtaler krigføringen i Ukraina som.

– Det er ressurser til dette, la Siluanov til.

Vestlige land har innført strenge sanksjoner mot Russland, russiske selskap og personer med tilknytning til ledelsen i Kreml etter invasjonen av Ukraina 24. februar, men inntil videre har den russiske olje- og gassektoren gått klar.

President Vladimir Putin gjorde nylig narr av sanksjonene og hevdet at Europas «kaotiske handlinger» har ført til økte olje- og gassinntekter for Russland.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer