Storbritannia:

Minister kritiseres etter tirade mot politiet: - Uhørt

Storbritannias innenriksminister får krass kritikk for påstander om at politiet forskjellsbehandler demonstrasjoner til støtte for Israel og Palestina.

Innenriksminister Suella Braverman i Storbritannia hevder politiet forskjellsbehandler demonstrasjoner om krigen i Gaza. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB
Innenriksminister Suella Braverman i Storbritannia hevder politiet forskjellsbehandler demonstrasjoner om krigen i Gaza. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Politiet har sagt at de ikke har juridisk belegg for å stanse en demonstrasjon til støtte for palestinerne på søndag, som i Storbritannia er minnedagen for falne i krig. Innenriksminister Suella Braverman har omtalt propalestinske demonstrasjoner som «hat-marsjer».

– Høyreorienterte og nasjonalistiske demonstranter som er aggressive, blir rettmessig møtt med en sterk reaksjon, mens en propalestinsk mobb som utviser nær identisk oppførsel, blir stort sett ignorert, selv når de åpenbart bryter loven, skriver Braverman i The Times.

Tom Winsor, tidligere leder for et granskningsutvalg av politiet, mener Braverman går for langt.

– Det er uhørt, sier han.

Winsor mener uttalelsen strider imot den konstitusjonelle maktfordelingen i landet.

Statsminister Rishi Sunak har omtalt den kommende demonstrasjonen som provoserende og respektløs.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer