Vis mer

– Min umiddelbare reaksjon var fysisk smerte og uvelhet

Mange reagerer kraftig på Breivik-dom.

(upublisert) Opprettet

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre sier han forstår at mange reagerer på at retten gir Anders Behring Breivik delvis medhold i at han soner under umenneskelige forhold.


– Vi har rettsprosesser i Norge. Dette er ikke en rettskraftig dom, det skal kanskje komme en anke, derfor jeg vil være varsom med å kommentere dommen, sa Støre på NRKs Politisk Kvarter torsdag morgen.


– Men når den norske staten dømmes for umenneskelighet overfor dette mennesket, så skjønner jeg at det er veldig mange som reagerer. For hva er det igjen da, av ord, i forhold til hva som skjedde 22. juli? For dem som ble rammet er dette sterke døgn å oppleve, sier Støre.– Ryggmargrefleksen min sier at dette er galskap


Ungdommene som var på Utøya 22. juli 2011 er svært overrasket over dommen fra Oslo tingrett


– Jeg håper staten anker. For meg blir det veldig personlig, i likhet med veldig mange andre, sier 19 år gamle Ylva Helene Schwenke, som ble truffet av fire skudd fra Breiviks våpen for snart fem år siden.


Også Utøya-offer Viljar Hanssen (22) fra Svalbard er overrasket.


– Min umiddelbare reaksjon var fysisk smerte og uvelhet. Jeg føler man tar mer hensyn til gjerningsmannen enn til ofrene etter hvert, sier han til NRK


Selv om han regner med at dommen blir anket, føler han staten er blitt for naiv.


– Jeg er åpenbart ikke objektiv her, men ryggmargrefleksen min sier at dette er galskap, det har gått for langt.


(©NTB)Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.