Millionsøksmål etter coronautbrudd på skidestinasjon

Østerrike og lokalmyndighetene i Tyrol-regionen i alpene saksøkes for nesten 3,4 millioner euro for coronautbruddet på skidestinasjonen Ischgl i 2020.

Skistedet Ischgl i Østerrike ble i mars 2020 ansett som episenteret for koronautbruddet i Europa. Flere som hadde vært på skiferie i regionen tok med seg koronasmitte til sine hjemland. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB
Skistedet Ischgl i Østerrike ble i mars 2020 ansett som episenteret for koronautbruddet i Europa. Flere som hadde vært på skiferie i regionen tok med seg koronasmitte til sine hjemland. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

Det er den østerrikske forbrukerorganisasjonen VSV som organiserer søksmålet på vegne av 121 skiturister som ble coronasmittet på ferie.

Ischgl er en populær skidestinasjon i alpene som er spesielt kjent for afterski. Utbruddet i mars 2020 gjorde at byen ble ansett som episenteret for coronautbruddet i Europa.

Skituristene bak søksmålet kommer fra ti land, deriblant Norge.

Søksmålet hevder østerrikske myndigheter ikke gjorde nok for å beskytte reisende under coronautbruddet og at de ikke advarte folk tilstrekkelig om smittefaren i tide.

Østerrikske myndigheter hevder på sin side å ha opptrådt ansvarlig gitt det verden visste om utbruddet den gang.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer