Coronaviruset

Millioner testes og nye nedstenginger i Kina etter coronasmitte i tre storbyer

Kinesiske myndigheter tester millioner av mennesker og har stengt skoler og innført restriksjoner etter at det er oppdaget noen få smittetilfeller i tre byer.

Sikkerhetsvakter i beskyttelsesdrakter er klare til å organisere massetesting av ansatte ved Pudong-flyplassen i Shanghai. Foto: AP / NTB
Sikkerhetsvakter i beskyttelsesdrakter er klare til å organisere massetesting av ansatte ved Pudong-flyplassen i Shanghai. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Det var i forrige uke at det ble oppdaget coronasmitte som var blitt overført lokalt i byene Tianjin, Shanghai og Manzhouli.

KLARE: I denne modellen ser du hvordan man kan stoppe coronasmitten. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. En idé fra Dagens Nyheter. Vis mer

Selv om det kun skal dreie seg om noen få tilfeller sammenlignet med USA og andre land, er det iverksatt omfattende tiltak for å hindre videre smittespredning.

I Shanghai ble det mandag meldt om to lokalt overførte smittetilfeller siste døgn, noe som betyr at sju har fått påvist smitten siden fredag. De to er nærkontakter til en flyplassansatt som ble diagnostisert med covid-19 tidligere i november.

Søndag kveld ble det besluttet at alle ansatte på Pudong internasjonale lufthavn skulle testes, og mandag morgen var det allerede tatt 17.719 tester, opplyser myndighetene.

Mange eksperter har advart om at det er større risiko for at viruset sprer seg når været er kaldt, og nylige utbrudd har vist at det fortsatt er risiko for at viruset kommer tilbake i Kina, selv om det i stor grad er under kontroll.

Kina har siden viruset først ble oppdaget i Wuhan på slutten av fjoråret, registrert 86.442 smittetilfeller og 4.634 coronarelaterte dødsfall.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer