Coronaviruset

Millioner testes og nye nedstenginger i Kina etter coronasmitte i tre storbyer

Kinesiske myndigheter tester millioner av mennesker og har stengt skoler og innført restriksjoner etter at det er oppdaget noen få smittetilfeller i tre byer.

Sikkerhetsvakter i beskyttelsesdrakter er klare til å organisere massetesting av ansatte ved Pudong-flyplassen i Shanghai. Foto: AP / NTB
Sikkerhetsvakter i beskyttelsesdrakter er klare til å organisere massetesting av ansatte ved Pudong-flyplassen i Shanghai. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Det var i forrige uke at det ble oppdaget coronasmitte som var blitt overført lokalt i byene Tianjin, Shanghai og Manzhouli.

Selv om det kun skal dreie seg om noen få tilfeller sammenlignet med USA og andre land, er det iverksatt omfattende tiltak for å hindre videre smittespredning.

I Shanghai ble det mandag meldt om to lokalt overførte smittetilfeller siste døgn, noe som betyr at sju har fått påvist smitten siden fredag. De to er nærkontakter til en flyplassansatt som ble diagnostisert med covid-19 tidligere i november.

Søndag kveld ble det besluttet at alle ansatte på Pudong internasjonale lufthavn skulle testes, og mandag morgen var det allerede tatt 17.719 tester, opplyser myndighetene.

Mange eksperter har advart om at det er større risiko for at viruset sprer seg når været er kaldt, og nylige utbrudd har vist at det fortsatt er risiko for at viruset kommer tilbake i Kina, selv om det i stor grad er under kontroll.

Kina har siden viruset først ble oppdaget i Wuhan på slutten av fjoråret, registrert 86.442 smittetilfeller og 4.634 coronarelaterte dødsfall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer