Millioner samlet inn til toåring som er foreldreløs etter masseskyting

Det er blitt samlet inn mer enn 2,5 millioner dollar til en to år gammel gutt som mistet begge foreldrene i masseskytingen i Highland Park mandag.

Minnesmerker for Irena og Kevin McCarthy, to av de sju som ble drept i masseskytingen mot 4. juli-paraden i Chicago-forstaden Highland Park mandag. Ekteparets to år gamle sønn er nå foreldreløs, og det har blitt samlet inn mer enn 2,5 millioner dollar til ham. Foto: Charles Rex Arbogast / AP / NTB
Minnesmerker for Irena og Kevin McCarthy, to av de sju som ble drept i masseskytingen mot 4. juli-paraden i Chicago-forstaden Highland Park mandag. Ekteparets to år gamle sønn er nå foreldreløs, og det har blitt samlet inn mer enn 2,5 millioner dollar til ham. Foto: Charles Rex Arbogast / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekteparet Kevin og Irina McCarthy var blant de sju som ble drept da 21 år gamle Robert Crimo åpnet ild fra et tak mot en 4. juli-parade i Chicago-forstaden mandag.

Sønnen Aiden ble funnet vandrende alene i nærheten av paraderuta etter skytingen og ble senere overlevert til familie, står det på nettsidene som er satt opp for å ta imot donasjoner til gutten.

– Som toåring er Aiden etterlatt i en utenkelig situasjon: Han må vokse opp uten foreldrene sine, heter det på siden.

– På vegne av familien hans, og med deres tillatelse, etablerer jeg denne innsamlingssiden for å støtte ham og omsorgspersonene som får jobben med å oppdra, ta vare på og støtte Aiden, heter det videre.

Onsdag kveld var mer enn 2,52 millioner dollar donert, tilsvarende godt over 25 millioner kroner.

Crimo, som har en historikk med psykiske problemer og truende oppførsel, har blitt siktet for sju drap, og han risikerer livstid i fengsel.

Politiet mener angrepet var planlagt lenge i forveien, og i avhør har Crimo fortalt at han vurderte å gjennomføre nok et angrep da han var på flukt fra det første åstedet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer