Millioner rammet av alvorlig tørke i Etiopia

Minst 6,8 millioner mennesker i lavlandet i Etiopia er rammet av alvorlig tørke og trenger nødhjelp de kommende månedene, ifølge FNs barnefond.

De tre siste regntidene har sviktet, brønner og vannhull er tomme og husdyra dør i flere regioner i Etiopia. Dette bildet er fra Somali-regionen i sør. Foto: AP / NTB
De tre siste regntidene har sviktet, brønner og vannhull er tomme og husdyra dør i flere regioner i Etiopia. Dette bildet er fra Somali-regionen i sør. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Seks regioner er rammet av tørken, blant dem Oromia og Somali i sør. Bare i disse to regionene er det nå 225.000 underernærte barn og over 100.000 gravide eller ammende kvinner, som alle har desperat behov for matvarehjelp, ifølge Unicef.

De tre siste regntidene har gitt lite regn, noe som har resultert i uttørkede brønner og vannhull, døde husdyr og ødelagte avlinger.

Også i den krigsherjede Tigray-regionen i nord trues millioner av sult fordi myndighetene har gjort det svært vanskelig for hjelpeorganisasjoner å bringe inn nødhjelp.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer