Miljøorganisasjoner lettet: - Dette er en viktig milepæl

Miljøorganisasjoner lettet over at verdens land har blitt enige om et vedtak på klimatoppmøtet, til tross for at det ikke tar til orde for utfasing.

Miljøorganisasjoner lettet over at verdens land har blitt enige om et vedtak på klimatoppmøtet, til tross for at det ikke tar til orde for utfasing.
Miljøorganisasjoner lettet over at verdens land har blitt enige om et vedtak på klimatoppmøtet, til tross for at det ikke tar til orde for utfasing. Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

– Dette er en viktig milepæl i klimaforhandlingene, skriver generalsekretær Karoline Andaur i WWF Verdens naturfond til NTB.

Sluttdokumentet tar til orde for en overgang bort fra fossile energikilder, men ikke utfasing. Det hadde mange land og organisasjoner håpet på.

– Vi skulle selvsagt ha sett en enda sterkere tekst rundt det viktigste enkelttiltaket vi har for å takle klimakrisen, skriver Andaur.

Hun er også kritisk til at karbonfangst og -lagring har en fremtredende plass i teksten.

– Verden kan ikke karbonlagre seg ut av klimakrisen, skriver hun.

Naturvernforbundet omtaler avtalen som et viktig skritt i riktig retning.

– Espen Barth Eide skal ha ros for Norges tydelige posisjon for utfasing, spesielt i innspurten, skriver nestleder Pernille Hansen i Naturvernforbundet.

– Vedtaket fra Dubai er tydelig på at vi skal bort fra fossilt og må gjøre mye av jobben dette tiåret. Men vi er redde for at bakstreverne kan skjule seg bak språk om overgangsløsninger og teknologi som ennå ikke finnes, ifølge Hansen.