Militære styrker satt inn mot gjengleder i Ecuador

I Ecuador er 4.000 soldater og politifolk satt inn i en aksjon mot fengselet der en gjengleder sonet sin straff. Det skjer etter drapet på en presidentkandidat.

Et pansret kjøretøy utenfor Fengsel 8 i Guayaquil i Ecuador lørdag. Store styrker aksjonerte lørdag mot en gjengleder som satt fengslet der, og som skal ha truet den drepte presidentkandidaten Fernando Villavicencio. Foto: Cesar Munoz / AP / NTB
Et pansret kjøretøy utenfor Fengsel 8 i Guayaquil i Ecuador lørdag. Store styrker aksjonerte lørdag mot en gjengleder som satt fengslet der, og som skal ha truet den drepte presidentkandidaten Fernando Villavicencio. Foto: Cesar Munoz / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Gjenglederen skal ha truet presidentkandidaten Fernando Villavicencio, som ble drept under et valgkamparrangement tirsdag kveld.

I etterkant av drapet er det innført unntakstilstand i landet. President Guillermo Lasso har lagt skylda for drapet på organiserte kriminelle.

Gjenglederen Jose Adolfo Macias, kjent som «Fito», skal ha stått bak truslene mot Villavicencio. Han leder den mektige gjengen «Los Choneros». «Fito» sitter imidlertid fengslet, og ved daggry rykket tungt bevæpnede menn inn i Fengsel 8 i Guayaquil sørvest i landet, der han sonet straffen.

Bilder fra operasjonen er lagt ut av president Lasso på X, det sosiale mediet som tidligere het Twitter. Det viser en mann som blir tatt hånd om av sikkerhetsvakter. På andre bilder ligger han med ansiktet ned på gulvet i undertøyet, sammen med flere titall andre fanger.

Fengselsmyndighetene Snai bekrefter at mannen er gjenglederen «Fito». Hva som har skjedd videre med ham er uklart.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer