Mildvær i vente fra Nordland og sørover

Et lavtrykk som kommer inn fra Nordsjøen, sørger for mildvær over hele landet i helgen. Flere steder kan nedbøren komme som regn.

Det vil fortsatt komme mer snø i helga, men samtidig lover meteorologene at det vil bli mildere temperaturer over store deler av landet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Det vil fortsatt komme mer snø i helga, men samtidig lover meteorologene at det vil bli mildere temperaturer over store deler av landet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det blir ikke direkte bikkjekaldt i Norge til helgen heller. Faktisk blir det såpass mildt at plussgradene dukker opp flere steder. Samtidig vil det komme en god del nedbør, spesielt på lørdag.

Det er et lavtrykk fra Storbritannia som beveger seg over Nordsjøen og kommer inn over Sør-Norge fredag ettermiddag, som er hovedårsaken. Dette lavtrykket beveger seg deretter nordover og sørger for milde temperaturer over hele landet.

Unntaket er Troms og Finnmark der temperaturen stort sett vil holde seg på samme nivå.

En del nedbør

– Lavtrykket drar med seg en del nedbør og mildt luft. Nedbøren begynner som snø mange steder, men går over til regn etter hvert, sier statsmeteorolog Marit Berger til NTB.

Det er sørvest i Norge at det meste av nedbøren kommer, spesielt gjelder dette i Agder og Rogaland.

– På Østlandet går nok nedbøren over i regn mange steder. Det kan bli plussgrader også i innlandet, mens det fortsatt vil snø i fjellstrøkene, sier Berger.

Mildværet vil trekke seg ganske langt nordover, og helt opp mot Trøndelag vil det bli mildere utover lørdagen. Lenger nord, spesielt i Troms og Finnmark, vil temperaturene stort sett holde seg på minussiden.

– Nedbøren i forbindelse med lavtrykket blir snø etter hvert også i Nordland, sier hun.

Fortsatt mildt

Spesielt lørdag vil det komme mye nedbør, men i løpet av søndagen vil lavtrykket trekke seg noe unna, og da vil snøen i Sør-Norge komme mer spredt.

– En pålandsvind fra Stad og nordover helt opp til Lofoten vil sørge for mer bygevær i form av sludd og snøbyger, sier statsmeteorolog Berger.

Det kan komme noe vind i løpet av helgen også, mest i Sør-Norge på lørdag. Spesielt i Nord-Norge kan det bli noe vindfullt i perioder.

Inn mot neste uke vil det lavtrykkspregede mildværet fortsette, men litt kjøligere temperaturer. Det vil kunne føre til glatte kjøreforhold over hele landet.

Mandag vil mesteparten av nedbøren vil komme langs kysten og østafjells i Sør-Norge.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer