Mikrofonene kan skrus av i neste presidentdebatt

Debattkommisjonen i USA har innført nye regler som gjør at lyden kuttes i mikrofonene til Donald Trump og Joe Biden i siste debatt før valget 3. november.

Kommisjonen for presidentdebatter i USA har innført nye regler som gjør at lyden kuttes i mikrofonene til Donald Trump og Joe Biden i siste debatt før valget 3. november. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB
Kommisjonen for presidentdebatter i USA har innført nye regler som gjør at lyden kuttes i mikrofonene til Donald Trump og Joe Biden i siste debatt før valget 3. november. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB Vis mer
Publisert

President Trump og presidentkandidat Biden møtes til sin siste TV-sendt debatt klokken 3 natt til fredag norsk tid. Debatten holdes i Nashville i Tennessee.

De nye reglene skal gi to minutter uavbrutt taletid til hver av kandidatene i starten av hvert segment. Trump og Biden skal innom i alt seks ulike temaer fordelt på 15 minutter lange bolker i den 90 minutter lange debatten.

Lyden blir derimot ikke skrudd av i den åpne debatten mellom Trump og Biden, men avbrytelser gir tapt taletid i den andre og siste presidentdebatten. Den forrige debatten mellom Trump og Biden var preget av konstante avbrytelser og mange avsporinger.

Vil ha en dannet debatt

Den uavhengige kommisjonen for presidentdebatten kunngjorde reglene natt til tirsdag, tre uker etter den kaotiske første debatten mellom de to kandidatene.

Den andre planlagte debatten ble erstattet av konkurrerende folkemøter da Trump avviste å debattere digitalt.

Den siste debatten vil være ansikt til ansikt med temaer som «rase i Amerika», klimaendringer og kampen mot covid-19-viruset.

– Kommisjonen håper at kandidatene vil respekterer hverandres tilmålte tid, noe som vil fremme en dannet debatt til fordel for TV-seerne, heter det i en uttalelse fra kommisjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer