Mike Pence trekker seg fra presidentvalgkampen

USAs tidligere visepresident Mike Pence trekker seg fra kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat.

Tidligere visepresident Mike Pence kunngjorde lørdag at han trekker seg fra valgkampen. Det skjedde i en tale på et møte i Republican Jewish Coalition i Las Vegas. Foto: John Locher / AP / NTB
Tidligere visepresident Mike Pence kunngjorde lørdag at han trekker seg fra valgkampen. Det skjedde i en tale på et møte i Republican Jewish Coalition i Las Vegas. Foto: John Locher / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Etter mange bønner og overveielser har jeg beslutte tå innstille min presidentvalgkamp fra og med i dag, sa Pence til deltakerne på Republican Jewish Coalitions konferanse i Las Vegas lørdag.

Pence var visepresident under Donald Trump. Pence meldte seg i juni formelt på kampen om å bli Republikanernes kandidat i presidentvalget neste år. Han har imidlertid ikke fått medvind på meningsmålingene, der Trump fortsatt har en soleklar ledelse over sine republikanske utfordrere.

Før han var visepresident, var Pence guvernør i Indiana og kongressrepresentant i flere år. Han er ansett som tydelig konservativ, ikke minst i verdispørsmål, og han var lojal overfor sjefen helt fram til sluttfasen av Trumps tid som president.

Siden valgnederlaget i 2020 har Pence imidlertid forsøkt å distansere seg fra ekspresidenten. Han har sagt at Trumps oppildning av støttespillerne som angrep Kongressen i januar 2021, satte ham og familien i fare.

Han har likevel fortsatt å forsvare mye av Trumps politikk, men forsøkt å framstille seg selv som et mer forutsigbart og konsensusorientert alternativ. I tillegg har han forsøkt å appellere mer direkte til evangelikalske kristne og besøkt en rekke store kirker rundt om i USA.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer