Migranter funnet i stappfull varebil i Slovenia

40 migranter er ifølge slovensk politi funnet i en varebil nordøst i Slovenia, mens seks andre som det ikke var plass til, ble oppdaget i et skogholt like ved.

Omtrent samtidig som 40 mennesker ble oppdaget stuet sammen i en varebil i Slovenia, ble 34 mennesker reddet opp i en seilbåt utenfor kysten av Libya. Foto: Renata Brito / NTB scanpix
Omtrent samtidig som 40 mennesker ble oppdaget stuet sammen i en varebil i Slovenia, ble 34 mennesker reddet opp i en seilbåt utenfor kysten av Libya. Foto: Renata Brito / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Sjåføren er pågrepet, og én av passasjerene er innlagt på sykehus. Politiet opplyste tirsdag at de i alt 46 personene er fra Pakistan, Afghanistan og India. Det antas at de har kommet til Slovenia via Kroatia, dermed er de sendt tilbake dit.

Tusenvis av flyktninger og migranter sitter fast i landene på Balkan i sitt forsøk på å komme seg til land lenger nord og vest i Europa.

Ruten går gjerne fra Hellas via Bosnia, Serbia, Kroatia, Slovenia og videre nordover.

Mange mennesker forsøker også å ta seg sjøveien til Europa, både fra Tyrkia og Nord-Afrika. Den greske kystvakten stanset mandag en seilbåt og pågrep to personer utenfor øya Zakynthos vest i Hellas. 37 personer var stuet sammen i seilbåten, og de to pågrepne er mistenkt for å ha forsøkt å smugle dem til Italia. Nasjonaliteten til dem om bord er ikke kjent.

Samme dag ble 34 mennesker, blant dem en ettåring, reddet av en tysk seilbåt 12 mil utenfor Libyas kyst. De befant seg i en gummibåt som hadde fått motorstopp.

Seilbåten sendte ut nødsignaler, og alle migrantene ble mandag kveld overført til det norske og langt større redningsskipet Ocean Viking, som driftes av Leger Uten Grenser og SOS Méditerranée.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer