Midt i ny coronabølge yrer tysk by av vanlig liv

Nasjonalt kjemper Tyskland med tunge smitteverntiltak mot den tredje bølgen av pandemien. Men i byen Tübingen føles livet nesten normalt. Det skaper debatt.

Gjester på uteservering i Tübingen. (Foto: AFP/NTB)
Gjester på uteservering i Tübingen. (Foto: AFP/NTB) Vis mer
Publisert

Diskusjonen går høyt i Tyskland om det er behov for innskjerpede smitteverntiltak for å håndtere den nye økningen i koronasmitten. Men i Tübingen har man valgt en annen løsning enn nedstengning og sosial tørke. Der tilbyr man «dagspass» til alle som har hurtigtestet seg ved byens sentre, og som har fått påvist negativt resultat.

Passene gir personene tilgang til det som for tiden er et av Tysklands mest pulserende sentrum. Resten av Tyskland følger spent med på utviklingen, og flere andre steder planlegger lignende forsøk.

Folk er kjempeglade

– Det er blitt lys i folks øyne. Nå finner de endelig litt normalitet igjen, sier Sandra Pauli, som for to uker siden kunne gjenåpne butikken sin. Også utendørsserveringene, teatrene og museene i byen ønsker folk tilbake igjen.

– Alle er veldig fornøyde, selv om de vanlige reglene for bruk av maske og fysisk avstand fortsatt gjelder, legger Pauli til.

Hun mener ordningen for hurtigtester er den eneste måten å leve med koronaviruset.

Flere andre steder forsøker seg på lignende lettelser eller vurderer det. I byen Weimar har man også åpnet butikker og museer for dem som kan vise fram negativ test. Den lille delstaten Saarland vurderer å åpne nesten helt opp igjen 6. april ved å bruke en kombinasjon av hurtigtester og smittevernregler, slik at kinoer, treningssentre og uteserveringer kan holdes åpne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer