Michael Jacksons «Moonwalk-hatt» solgt for nesten 900.000 kroner

Hatten som Michael Jackson kastet like før han gjorde sin ikoniske moonwalk for første gang, ble solgt på auksjon i Paris tirsdag. Prisen var 77.640 euro.

Hatten Michael Jackson brukte da han gjorde moonwalk for første gang, ble solgt på auksjon tirsdag. Prisen var 77.940 euro. Foto: Nidhal Marzouk/abacapress.com / NTB
Hatten Michael Jackson brukte da han gjorde moonwalk for første gang, ble solgt på auksjon tirsdag. Prisen var 77.940 euro. Foto: Nidhal Marzouk/abacapress.com / NTB Vis mer
Publisert

Det tilsvarer drøyt 887.000 kroner. Den svarte fedorahatten var tippet å bli solgt for mellom 60.000 og 100.000 av auksjonshuset Hotel Drouot.

Jackson tok av seg hatten og kastet den mens han framførte hitlåta "Billie Jean" på en TV-sendt konsert i 1983. Like etter gjorde han for første gang moonwalk-dansen som skulle bli varemerket.

Michael Jackson fotografert på Valle Hovin i 1999. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Michael Jackson fotografert på Valle Hovin i 1999. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Hatten var blant de mest ettertraktede av de rundt 200 samleobjektene fra populærmusikkens historie som var på auskjon. Det dyreste kjøpet var en gitar som har vært eid av blueslegenden T-Bone Walker. Den ble solgt for 129.400 euro.

Det er store penger i slike samleobjekter. I fjor ble gitaren Noel Gallagher spilte på den kvelden Oasis ble oppløst etter en krangel mellom Noel og broren Liam, solgt for 385.000 euro.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer