Mexicos presidentfly leies ut til bursdager og bryllup

Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador sier han vil leie ut sitt uønskede presidentfly etter mislykkede forsøk på selge det.

En soldat står vakt på soverommet til det dyre presidentflyet til Mexico, som landets president forgjeves har forsøkt å selge. Arkivfoto: Marco Ugarte / AP / NTB
En soldat står vakt på soverommet til det dyre presidentflyet til Mexico, som landets president forgjeves har forsøkt å selge. Arkivfoto: Marco Ugarte / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Lopez Obrador er kjent som en meget nøktern president og reiser selv bare med kommersielle fly. Han har kalt det dyre Boeing 787 Dreamliner-flyet tilhørende presidentembetet en «fornærmelse mot folket».

Flyet skal nå overleveres et selskap som skal leie det ut for å dekke de tilhørende utgiftene og vedlikeholdskostnadene. Lopez Obrador lovet under valgkampen i 2018 at han ville selge flyet.

Flyet ble kjøpt for rundt 1,8 milliarder kroner av tidligere president Felipe Calderon, men den eneste som har brukt det var hans etterfølger Enrique Pena Nieto.

Ingen har enda villet kjøpe det massive flyet, som ble spesialinnredet med soverom, eget bad og sitteplasser for 80 personer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer