Meteorologene varsler vårstemning

De neste dagene er det meldt varierende vær over hele landet, men ifølge meteorologene kan du få en følelse av vårstemning sør i landet på tampen av uka.

Frognerparken har vist seg fra sin vakre side en tidlig vårdag før, og ifølge meteorologen kan det også førstkommende søndag bli vårvær sør i landet. Arkivfoto: Berit Roald / NTB
Frognerparken har vist seg fra sin vakre side en tidlig vårdag før, og ifølge meteorologen kan det også førstkommende søndag bli vårvær sør i landet. Arkivfoto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det kraftfulle uværet i Nord-Norge vil fortsette torsdag, men det vil avta før helga. Lavtrykket i nord har samtidig satt opp en mild luftstrøm som kommer fra sørligere breddegrader, noe som sørger for relativt høye temperaturer i helgedagene over hele landet.

– Det vil bli forbigående kjøligere vær inn mot helga nord i landet. Da vil det komme sludd og nedbør langs hele kysten av landet, fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til NTB.

Østafjells vil ligge i le for denne nedbøren, og det vil stort sett bli oppholdsvær i indre strøk på Sør- og Østlandet.

– Sola kan også skinne gjennom her, og sør i landet vil det nok bli noen plussgrader i dagene fram mot helga.

På fjellet i Sør-Norge er det meldt snøfokk inn mot helga på grunn av mye vind og perioder med snø. Det vil gi utfordrende kjøreforhold med dårlig sikt, melder Granerød.

Snø i høylandet

Fredag vil det komme et nytt lavtrykk, som vil bre seg utover hele landet. Dette fører til lavere temperaturer på morgenen og dagtid fredag, før det kjølige været avtar mot slutten av fredagen.

– Mange områder rundt Møre og Romsdal, Trøndelag og nordover vil nok oppleve bygevær med regn og sludd i lavlandet på fredag. På fjellet i Sør-Norge vil det bli snøbyger og ganske kraftig vind, som antakelig vil føre til snøfokk, sier Granerød.

De som oppholder seg i indre strøk og lavlandet i den sørlige delen av landet, vil derimot få en tilskyet fredag i dagslys, før nedbøren kommer etter mørkets frembrudd.

– I indre strøk vil det stort sett bli oppholdsvær gjennom hele fredagen, før det vil komme nedbør i form av regn og sludd på kveldinga i lavlandet og som snø høyere opp, forklarer Granerød.

Vårtemperaturer kommer snart

Lørdag vil det gradvis bli mindre vind og mindre nedbør sør i landet, og det vil bli en mildere værtype som gjør at temperaturene gradvis vil stige til mellom seks og åtte grader mange steder i Sør-Norge og på Vestlandet.

– Dessverre vil nok nedbøren fortsette på Vestlandet, mens den vil avta på Øst- og Sørlandet som ligger i le for denne nedbøren. Lenger nord vil det være avtagende snøbyger og litt roligere vindforhold, men fremdeles temperaturer som er litt høyere enn sør i landet, rundt null grader.

På ukas siste dag, og neste ukes første, vil det bli en etterlengtet smak av vår, varsler meteorologen.

– Søndag er nok ukas høydepunkt værmessig for dem som befinner seg sør i landet. Da kan gradestokken krype opp mot ti grader. Skydekket vil være høyt, og det vil også bli gode muligheter for sol, sier Granerød.

På Vestlandet vil det også være relativt høye temperaturer med tanke på årstiden vi er inne i, men været vil nok bli mer preget av skyer og regnvær.

– For Nord-Norges del vil lavtrykket dessverre prege hele helga. Det vil gå fra snøbyger til lengre perioder med regn og sludd i løpet av søndagen i ytre strøk, mens det vil fortsette som snøbyger i indre strøk, sier meteorologen.

(©NTB)

Mer om