Meteorologene varsler mer snø på Østlandet: – Kjør forsiktig

Det er varslet mer snø på Østlandet tirsdag etter mandagens kaos. Nå ønsker samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) en gjennomgang av beredskapen på veiene.

Snø førte til store problemer i trafikken på Østlandet mandag. Ddet er ventet mer snø tirsdag ettermiddag og kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB
Snø førte til store problemer i trafikken på Østlandet mandag. Ddet er ventet mer snø tirsdag ettermiddag og kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Kjør forsiktig og bruk vinterdekk, skriver Meteorologisk institutt på meldingstjenesten X.

Snø har mandag og tirsdag ført til store trafikale problemer på Østlandet.

Bergingsselskapene hadde mandag over 1500 oppdrag knyttet til uhell eller problemer i trafikken og på E18 i Ørje ble bilister sittende i kø i over tolv timer.

Varsler gjennomgang

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) sier at store deler av problemene mandag oppsto som følge av at en del vogntog hadde for dårlige dekk, noe som gjorde at trafikken stanset.

Nå vil han ha en gjennomgang av beredskapen på veiene etter kaoset mandag.

– Jeg tenker det er naturlig at vi går gjennom denne hendelsen og ser særlig på både brøyteberedskap og om en håndterer slike hendelser på en god måte når dette oppstår, sier Nygård til P4.

Hoksrud kritisk

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) mener hovedproblemet i Oslo var stillestående busser, og stiller seg spørrende til hvorfor bussene i hovedstaden ikke var bedre forberedt.

– Ifølge administrerende direktør i Unibuss hadde de skiftet dekk på 40 av 183 busser. Da er det ikke rart det blir kaos. Hvorfor er man ikke føre var? sier han til NTB.

Han tar også til orde for å fjerne piggdekkavgiften i hovedstaden, og mener det vil gi økt trafikksikkerhet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer