Syklonen Fani har truffet India

Meteorologene advarer mot «total ødeleggelse»

India er truffet av kraftig regn og vindkast på over 55 meter i sekundet. Over 1 million mennesker er evakuert.

De første bildene fra Puri i India viser store materielle ødeleggelser etter at syklonen Fani nådde land fredag. (Foto: AP / NTB scanpix).
De første bildene fra Puri i India viser store materielle ødeleggelser etter at syklonen Fani nådde land fredag. (Foto: AP / NTB scanpix). Vis mer
Publisert

– Deler av syklonen traff land klokken 8.30, og det er ventet at hele syklonen vil treffe land i løpet av de to neste timene, opplyser det meteorologiske instituttet på Twitter fredag.

De opplyser i en ny Twitter -melding fredag at syklonen traff land 25 kilometer sør for byen Puri ved Bengalbukta.

Puri regnes som en hellig by av hinduer, er svært populær blant pilegrimer og turister og tar imot millioner av besøkende hvert år.

Fredag morgen var det nærmest en spøkelsesby, med folketomme gater.

De første meldingene fra området forteller om veltede trær, ødeleggelser på hus og brudd på elektrisitets- og vannforsyningen.

Masseevakuering

Syklonen Fani antas å være den største som har truffet den østlige delen av India på nesten to tiår. Torsdag bygget den seg opp over Bengalbukta, om lag 250 kilometer fra land, og flyttet seg sakte, men sikkert vestover.

Myndighetene i delstaten Odisha, tidligere kjent som Orissa, der 10.000 mennesker omkom i en syklon i 1999, har de siste dagene evakuert over 1 million mennesker fra kystområdene, av frykt for flom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer