Meteorologen: Sommeren er ikke over ennå

Slutten av august nærmer seg med stormskritt, men meteorologen slår fast at vi ennå ikke har avsluttet sommeren helt.

Sol, båter og turister på en sommerdag i Kragerø. Meteorologene varsler at det fortsatt skal være sommertemperaturer i Sør-Norge, så det er fullt mulig å ta en båttur den siste helga i august. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Sol, båter og turister på en sommerdag i Kragerø. Meteorologene varsler at det fortsatt skal være sommertemperaturer i Sør-Norge, så det er fullt mulig å ta en båttur den siste helga i august. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– I sør er det litt vind og regn i dag, men det må ikke få folk til å tro at sommeren er over. Det blir fortsatt noen hyggelige temperaturer fremover, med opp mot 20 grader og sol i Sør-Norge, sier statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis ved Meteorologisk institutt i Tromsø til NTB onsdag.

Dagene fremover byr for det meste på mer av det samme været vi har i dag, uten noen dramatiske endringer.

Morgentåke

– Det er verken kraftig lavtrykk eller stort høytrykk i vente. Været blir litt både og, men brukbart. Det blir spredte regnbyger i sør og nord, og så blir det noen gløtt av sol. Det blir helt klart mulig å se sola fremover, og det er østafjells som får mest solskinn, sier Sarchosidis.

Temperaturene i Sør-Norge vil fortsatt ligge på rundt 17 til 20 grader på dagtid.

De fleste har nok imidlertid merket at det ikke er like varmt lenger på morgen og kveld.

– Vi har sett en del morgentåke i det siste, siden det er kjøligere om morgenen. Det er ikke noe vi ser i juli. Det er mer et august-fenomen, når sola ikke er like lenge oppe på himmelen, forklarer statsmeteorologen.

Vind i sør

I Nord-Norge er det vesentlig kjøligere, med rundt 8 grader i Tromsø onsdag. Her blir den neste tiden preget av pålandsvind, som bringer kjølig vind inn fra havet. Det er ventet mellom 8 og 12 grader fremover i Nord-Norge.

I Midt-Norge blir det fint vær fram til og med lørdag, med temperaturer opp mot 16–17 grader. Søndag blir imidlertid en våt dag med regn.

På Vestlandet er det ventet byger i indre strøk, men temperaturene vil nå 19–20 dager når sola skinner, sier meteorologen.

På Sørlandet kan det blåse en del lengst i sør på lørdag.

– Men så blir det bra igjen. Det er et lavtrykk over Danmark som så vidt kommer over Norge. Det blir ikke mye nedbør, men vind og moderat med regn lengst i sør, men så blir det bedre igjen søndag, forteller Charalampos Sarchosidis.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer