Meteorologen: – Kan dessverre slå fast at vårværet ikke er i anmarsj

Vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt avfeier håpet om vårvær og sier at den neste uka kan by på mye grått vær.

Meteorologen sier at vårværet i Norge ikke er nær forestående. De neste dagene vil det bli grått i Sør-Norge, her langs Operakaia i Oslo sentrum, mens det vil bli sol og lave temperaturer nord i landet. Foto: Javad Parsa / NTB
Meteorologen sier at vårværet i Norge ikke er nær forestående. De neste dagene vil det bli grått i Sør-Norge, her langs Operakaia i Oslo sentrum, mens det vil bli sol og lave temperaturer nord i landet. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Alle som gleder seg til vårvær med sol og gode temperaturer, må smøre seg med tålmodighet, ifølge Meteorologisk institutt.

– I Sør-Norge kommer det inn et frontsystem de neste dagene, som fører til nedbør i form av regn, sludd og snø, forklarer vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen.

I nord vil det derimot bli betydelige mengder med sol de neste dagene, men lave temperaturer som kan krype ned mot et tosifret antall minusgrader.

– Det vil bli fint nord for Trøndelag de neste dagene. Det vil bli mye sol, men også innslag av snø inni mellom. Det vil derimot bli ganske kaldt, selv om sola helt sikkert vil hjelpe litt på, sier Skjervagen til NTB.

– Grått vær

Temperaturen vil ligge på noen få plussgrader de neste dagene sør i landet, ispedd en god porsjon med nedbør.

– Det vil komme en del regn langs kysten og litt snø i høyden de neste dagene. I enkelte strøk vil det være mer opphold, men det er ingen tvil om at de neste dagene vil bære preg av grått vær.

– Det er ingen håp om vårvær allerede nå?

Det er ingen tegn til vårvær for øyeblikket. Jeg kan dessverre slå fast at vårværet ikke er i anmarsj riktig ennå.

Det vil derimot kunne endre seg mot slutten av uka og starten på den neste i Sør-Norge, ifølge meteorologen.

– I starten av neste uke vil det bli litt mer sol over hele landet, men det vil være en del nedbør da også. Samtidig ser vi at de lave temperaturene vil vedvare nord i landet, mens det i Sør-Norge vil holde seg på omtrent samme nivå som nå.

Snøskredfare

Nord i landet vil det bli gode muligheter for å ferdes på ski, men Skjervagen minner om snøskredfaren i fjellet.

– Det er betydelig snøskredfare nord i landet, så alle som skal bevege seg på fjellet, bør være oppmerksom på dette.

(©NTB)

Mer om