Meteorologen advarer om lyn og styrtregn på Østlandet

Det er onsdag høye sommertemperaturer på Østlandet. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for styrtregn og lyn for områder østafjells. Se hvor uværet er nå i videovinduet under.

Publisert
Sist oppdatert

Faren for lyn og torden vil være størst utover onsdag ettermiddag, og det vil være store lokale forskjeller i intensitet, skriver meteorologene.

De ber folk om å være obs på å koble fra elektriske apparater dersom det lyner i deres område. Folk bes også om å unngå åpne sletter, store trær, samt å unngå å bade.

– Utover dagen i dag blir det bygevær østafjells med lyn og torden. Bygene kommer til dels å være ganske kraftige, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til NTB.

Fra onsdag ettermiddag vil også faren for kraftig styrtregn øke. Det er fare for lokale oversvømmelser og jord- og flomskred der bygene treffer. Bilister bes om å kjøre etter forholdene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer