Meteorologen: - Ligger an til en våt start på november

Det vil regne tett framover flere steder i landet, mens andre bader i sol. I helgen snur det. – Det ligger an til en våt start på november, sier meteorologene.

Starten på november kan bli våt, ifølge Meteorologisk institutt. Illustrasjonsfoto: Mariam Butt / NTBOslo, Norway 20170906. Illustrasjon, regntungt p Aker Brygge. Foto: Mariam Butt / NTB
Starten på november kan bli våt, ifølge Meteorologisk institutt. Illustrasjonsfoto: Mariam Butt / NTBOslo, Norway 20170906. Illustrasjon, regntungt p Aker Brygge. Foto: Mariam Butt / NTB Vis mer
Publisert

– Det blir absolutt typisk høstvær framover, sier statsmeteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt til NTB.

Høsten er ofte preget av regn, vind med perioder av sol og lave temperaturer. Dette vil det bli mye av over det ganske land de kommende dagene.

Etter en stund med mye nedbør, ligger store deler av Østlandet an til å få mye sol både onsdag og torsdag, forklarer hun. I hovedstaden vil temperaturene ligge rundt 7–8 grader. Deretter vil det komme et lavtrykk innover fra vest. Det vil først treffe Sørlandet, som får en del regn natt til fredag. Lavtrykket vil deretter bevege seg nordøstover.

– Fra lørdag blir det en ny runde med regn, som kommer med et nytt lavtrykk lørdag kveld. Det vil også komme en god del vind i forbindelse med lavtrykket, sier statsmeteorologen.

Ekstra vått i vest

På Vestlandet fortsetter ruskeværet, med vestavind og byger i Rogaland og nordover.

Både i Bergen og Stavanger vil temperaturene ligge rundt 10 grader, mens det vil regne jevnt gjennom uken som kommer.

– På lørdag vil det være et lite opphold på Vestlandet, med litt sol. Så øker vinden utover dagen, og det vil komme en ny runde med nedbør utover kvelden, sier Svanevik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer