Meteorologen: - Her kan det bli hvit jul

Juleværet blir trolig grått for de fleste.

I store deler av Sør-Norge blir det regn de neste dagene. Kun i de to nordligste fylkene vil det vær snø når julaften kommer, ifølge Meteorologisk institutt. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB scanpix
I store deler av Sør-Norge blir det regn de neste dagene. Kun i de to nordligste fylkene vil det vær snø når julaften kommer, ifølge Meteorologisk institutt. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med under en uke igjen til julaften er det mange som følger spent med på værvarselet.

I alle landsdeler, med unntak av de to nordligste fylkene, vil det bli plussgrader og mildvær i tiden fremover – og snøen uteblir.

– Det er ikke så mye som tyder på jul, nei, sier vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis ved Meteorologisk institutt til NTB.

Varmt i vest

På Vestlandet ligger det an til å bli høye temperaturer de neste dagene. Varmest kan det bli i Bergen med hele tolv plussgrader på fredag.

Årsaken til alle plussgradene rundt om i landet er varm vind som blir blåst nordover fra et uvanlig varmt Europa.

– Det er varmt over hele Europa for tiden, og enkelte steder i Sør-Europa er det om lag 20 grader nå. Det er ganske uvanlig såpass seint på året, det pleier ikke å være så varmt som dette, sier Sarchosidis.

Hvit jul i nord

Ifølge meteorologen vil plussgradene strekke seg helt oppover mot Nordland, som heller ikke kan regne med en hvit jul.

I Troms og Finnmark holder minusgradene seg fram mot julaften. Det kan ligge an til nedbør enkelte steder nærmere julaften, og det vil i så fall komme som snø.

Det er spesielt i Øst-Finnmark og på Finnmarksvidda det blir kaldest fremover, med temperaturer ned mot 15 minusgrader.

Regn og grått

Torsdag kommer det ny runde med nedbør i hele Sør-Norge. Det starter på Vestlandet torsdag morgen og sprer seg østover. Innen torsdag ettermiddag vil det være nedbør over hele Sør-Norge.

Fredag vil det være grått og regn over store deler av Østlandet. Nedbøren vil avta i god tid før julaften, og ifølge Sarchosidis vil det ikke bli noe særlig påfyll av snø i den sørlige delen av Norge.

– Hvis man vil ha hvit jul i Sør-Norge må man høyt opp på fjellet, sier meteorologen.

På selve julaften vil det regne mest på Vestlandet, og ellers vil det være ustabilt vær i Midt-Norge, inkludert Trøndelag. Også i Nordland vil det være enkelte byger og ustabilt vær, mens det på Østlandet blir oppholdsvær på julaften.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer