Meteorologen: - Her kan det bli hvit jul

Juleværet blir trolig grått for de fleste.

I store deler av Sør-Norge blir det regn de neste dagene. Kun i de to nordligste fylkene vil det vær snø når julaften kommer, ifølge Meteorologisk institutt. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB scanpix
I store deler av Sør-Norge blir det regn de neste dagene. Kun i de to nordligste fylkene vil det vær snø når julaften kommer, ifølge Meteorologisk institutt. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med under en uke igjen til julaften er det mange som følger spent med på værvarselet.

I alle landsdeler, med unntak av de to nordligste fylkene, vil det bli plussgrader og mildvær i tiden fremover – og snøen uteblir.

– Det er ikke så mye som tyder på jul, nei, sier vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis ved Meteorologisk institutt til NTB.

Varmt i vest

På Vestlandet ligger det an til å bli høye temperaturer de neste dagene. Varmest kan det bli i Bergen med hele tolv plussgrader på fredag.

Årsaken til alle plussgradene rundt om i landet er varm vind som blir blåst nordover fra et uvanlig varmt Europa.

– Det er varmt over hele Europa for tiden, og enkelte steder i Sør-Europa er det om lag 20 grader nå. Det er ganske uvanlig såpass seint på året, det pleier ikke å være så varmt som dette, sier Sarchosidis.

Hvit jul i nord

Ifølge meteorologen vil plussgradene strekke seg helt oppover mot Nordland, som heller ikke kan regne med en hvit jul.

I Troms og Finnmark holder minusgradene seg fram mot julaften. Det kan ligge an til nedbør enkelte steder nærmere julaften, og det vil i så fall komme som snø.

Det er spesielt i Øst-Finnmark og på Finnmarksvidda det blir kaldest fremover, med temperaturer ned mot 15 minusgrader.

Regn og grått

Torsdag kommer det ny runde med nedbør i hele Sør-Norge. Det starter på Vestlandet torsdag morgen og sprer seg østover. Innen torsdag ettermiddag vil det være nedbør over hele Sør-Norge.

Fredag vil det være grått og regn over store deler av Østlandet. Nedbøren vil avta i god tid før julaften, og ifølge Sarchosidis vil det ikke bli noe særlig påfyll av snø i den sørlige delen av Norge.

– Hvis man vil ha hvit jul i Sør-Norge må man høyt opp på fjellet, sier meteorologen.

På selve julaften vil det regne mest på Vestlandet, og ellers vil det være ustabilt vær i Midt-Norge, inkludert Trøndelag. Også i Nordland vil det være enkelte byger og ustabilt vær, mens det på Østlandet blir oppholdsvær på julaften.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer