Meta truer med å stenge Facebook og Instagram i Europa

Meta advarer om at de kan komme til å måtte stenge Facebook og Instagram i Europa om de ikke får lagre data fra europeiske brukere på servere i USA. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.
Meta advarer om at de kan komme til å måtte stenge Facebook og Instagram i Europa om de ikke får lagre data fra europeiske brukere på servere i USA. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB. Vis mer
Publisert

Hvis ikke Meta får lagre og behandle data fra sine europeiske brukere på servere i USA, truer selskapet med å stenge Facebook og Instagram i Europa.

Det kommer fram i den siste kvartalsrapporten fra selskapet, som eier flere sosiale medier-giganter, skriver City A.M søndag.

Meta bruker såkalte transatlantiske dataoverføringer, som gir dem muligheten til å lagre data fra europeiske brukere på amerikanske servere. De gjeldende avtalene som muliggjør dette, er under gransking i EU.

I rapporten hevder Meta at dersom selskapet ikke lenger får bruke de gjeldende avtalene eller alternativer til disse, vil selskapet sannsynligvis ikke lenger være i stand til å tilby flere av produktene sine i Europa. Det omfatter de populære sosiale mediene Facebook og Instagram.

(©NTB)

Mer om