Messi vant Gullballen 2023

Lionel Messi ble igjen kåret til verdens beste fotballspiller under Gullballen-utdelingen i Paris mandag. Erling Braut Haaland ble nummer to.

Foto: REUTERS/Stephanie Lecocq
Foto: REUTERS/Stephanie Lecocq Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sportsmagasinet France Football står bak kåringen. Trofeet er Messis åttende av slaget, og ingen har dermed vunnet like mange. Han vant sin første gullball tilbake i 2009.

Messi er den første vinneren siden 2008 som ikke representerer Barcelona eller Real Madrid.

Argentineren hadde tatt turen til Paris fra USA sammen med alle sine nærmeste. Han fikk det gjeve trofeet tildelt av den engelske legenden David Beckham.

Beckham er en av eierne i Messis nåværende klubb Inter Miami.

– Tusen takk for denne prisen. Jeg vil gjerne takke alle som har stemt meg fram og lagkameratene mine på det argentinske landslaget, sa Messi.

Maradona-hilsen

Videre kalte han prisen en utmerkelse til hele det argentinske folket, og takket spillerne som utfordret han i kampen om prisen. Blant dem var Erling Braut Haaland.

– Jeg er sikker på at dere kommer til å kjempe om denne prisen i årene som kommer, sa Messi.

Avslutningsvis sendte han en hilsen til den avdøde legenden Diego Maradona. Han ville hatt bursdag mandag.

– Denne prisen er også til deg, sa Messi.

Inter Miami-stjernen har gjennom store deler av karrieren blitt sammenlignet med ikonet Maradona.

Messis år

2022 ble året Messi fullbyrdet karrieren med VM-gull for Argentina. Trofeet var langt på vei det eneste 36-åringen manglet i samlingen.

Foruten VM-triumfen har Messi notert seg for 32 mål og 25 målgivende pasninger på 55 kamper for Paris Saint-Germain og Inter Miami det siste året. Det resulterte i seriemesterskap og cupgull med PSG, i tillegg til ligacuptriumf med amerikanske Inter Miami.

Fotballstjernen fra Rosario har totalt vunnet 44 trofeer i karrieren for Barcelona, PSG, Inter Miami og Argentina.

Messi var nominert til årets gullball sammen med stjerner som Erling Braut Haaland, Kevin De Bruyne, Jude Bellingham, Kylian Mbappé og Martin Ødegaard.

Formatet i Gullballen-kåringen har endret seg de siste årene. Der man tidligere la vekt på spillernes prestasjoner i inneværende kalenderår, skal spillerne nå bli vurdert på hva de gjorde den foregående sesongen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer