Brexit

Merkel og Macron møtes for å avgjøre brexit-utsettelse

Tysklands statsminister Angela Merkel sier at hun og Emmanuel Macron skal møtes i løpet av dagen for å bli enige om et utsettelses-kompromiss for brexit.

MØTES: Angela Merkel og Emmanuel Macron her fra et møte tidligere i år. Foto: Frank Augstein AP / NTB Scanpix.
MØTES: Angela Merkel og Emmanuel Macron her fra et møte tidligere i år. Foto: Frank Augstein AP / NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

– Det skal være et møte i dag hvor vi skal bli enige. Jeg tror vi vil komme til en konklusjon som ikke vil skape noen konflikt mellom Tyskland og Frankrike, sier Merkel.

Onsdag ettermiddag sa Merkel at EU kan gi Storbritannia en lengre utsettelse enn til 30. juni, slik statsminister Theresa May har bedt om. Macron har tidligere sagt at han har sett seg lei av britenes utsettelsespolitikk, men han kan ha myknet opp etter møtet med May tirsdag.

EU-president Donald Tusk har foreslått en «flextention»-løsning som innebærer at en utsettelse kan vare så lenge som nødvendig, men i maksimum ett år.

De europeiske lederne har vært uenige om hvor lang utsettelse Storbritannia bør få på EU-skilsmissen. I kveld møtes de i Brussel for å bli enige. May er avhengig av støtte fra samtlige 27 EU-ledere for å få utsatt brexit.

Dersom EU ikke godtar en ny utsettelse, kan Storbritannia krasje ut av EU uten en avtale fredag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer