Forskere i USA:

Mer smittsom mutasjon påvist: - Djevelen er allerede her

Amerikanske forskere mener å ha påvist enda et mutert coronavirus som både er mer smittsomt og som ser ut til å være mer motstandsdyktig mot vaksiner.

Covid-19-pasienter som har blitt fraktet i ambulanser, venter på å bli innlagt på et sykehus i Los Angeles. Amerikanske forskere tror de har påvist en mutert variant av koronaviruset som kan være enda mer smittsom. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB
Covid-19-pasienter som har blitt fraktet i ambulanser, venter på å bli innlagt på et sykehus i Los Angeles. Amerikanske forskere tror de har påvist en mutert variant av koronaviruset som kan være enda mer smittsom. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB Vis mer
Publisert

Viruset kan også være farligere enn tidligere varianter.

Forskere ved University of California San Francisco (UCSF) står bak studien som kan forklare hvorfor California har opplevd en dramatisk økning i antall tilfeller av covid-19 og koronarelaterte dødsfall de siste månedene.

Ifølge forskerne er det snakk om et mutert virus på lik linje med dem som er oppdaget i Storbritannia, Sør-Afrika og Brasil.

– Djevelen er allerede her, sier Charles Chiu, som har ledet teamet som har analysert den nye varianten med navnet B.1.427/B.1.429.

– Jeg skulle ønske det var annerledes. Men vitenskap er vitenskap, sier han til Los Angeles Times.

Ventet på den britiske varianten

Innbyggerne i California har i likhet med mange andre ventet på at den britiske virusvarianten etter hvert kom til å ta plassen til mindre smittsomme forløpere.

Men nå viser det seg at en konkurrerende variant som er like urovekkende, allerede har slått rot. Innen slutten av mars vil varianten trolig stå for 90 prosent av coronainfeksjonene i delstaten, opplyser Chiu, som er ekspert på infeksjonssykdommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer