Mer smitteuro i OL: Thingnes Bø og Tandrevold mulige nærkontakter

Det er oppstått en ny situasjon etter den siste flygingen til Beijing-OL. Johannes Thingnes Bø og Ingrid Landmark Tandrevold er mulige nærkontakter.

Johannes Thingnes Bø er mulig nærkontakt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Johannes Thingnes Bø er mulig nærkontakt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Olympiatoppen i en pressemelding.

De to skiskytterne Thingnes Bø og Tandrevold har nærkontaktstatus inntil det er gjennomført kontrolltest av den mulige smittekilden, opplyses det.

Det betyr at en person på flyet har avlagt positiv koronaprøve, og landslagslegen Ola Berger ville ikke avkrefte eller bekrefte om det betyr at det er mer smitte i den norske OL-troppen.

Det ville heller ikke toppidrettssjef Tore Øvrebø kommentere på en pressekonferanse like etter.

– Situasjonen er krevende generelt sett. Vi kommer ut med alle opplysningene når alt er klarlagt og til å presentere. Jeg kommer ikke ut med noe nå, men det kommer når det kommer, sa Øvrebø, som forventer at han får alle fakta på bordet i løpet av torsdag.

– Blir ikke overrasket lenger

Thingnes Bø deltok ikke på torsdagens pressekonferanse som følge av situasjonen. I hans sete satt istedenfor landslagslege Berger.

Pressekonferansen var før den første konkurransen for skiskytterne, blandet stafett lørdag.

– Man blir ikke overrasket lenger. Man får opptrening i våre forberedelser på alt kan skje. At det skulle skje ting her, var vi forberedt på. Vi ser positivt på det enn så lenge, sa Tarjei Bø om situasjonen.

– Han sa det var litt kjedelig på rommet, men han var positivt innstilt, sa Bø om sin bror.

Ikke alvorlig

Hvis de to får status som nærkontakter, får det ingen alvorlige konsekvenser for utøverne. De kan trene som normalt og forberede seg til OL-starten så lenge de avgir negative tester.

– De kan trene og konkurrere som vanlig, men skal holde to meters avstand til andre, kjøre egen transport og spise på rommet sitt. Nærkontakter blir testet to ganger daglig, har sjeflege Aasne Fenne Hoksrud i den norske OL-troppen uttalt.

«SELVSIKKER»: Kineserne har ikke blitt nevnt blant favorittene i langrennsløypa før OL i Beijing, men under gjennomgangen av TV-teknikken var det en overraskende vinner. Video: Rødt Kort / Løkås. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer