Mer regn i vente i flomrammede områder i Tyskland

Nye regnmengder skaper uro vest i Tyskland, bare dager etter at uvær førte til flommer som kostet minst 179 personer livet.

Mer regn er på vei til flere av de flomrammede områdene i Tyskland. Her ryddes det opp etter flommen som rammet tidligere i måneden i Bad Münstereifel Foto: Roberto Pfeil / DPA / AP / NTB.
Mer regn er på vei til flere av de flomrammede områdene i Tyskland. Her ryddes det opp etter flommen som rammet tidligere i måneden i Bad Münstereifel Foto: Roberto Pfeil / DPA / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Leder for nødetatene i regionen, Begona Hermann, sier at værmeldingene viser at enkelte områder kan få kraftige byger og storm, og mellom 30 og 40 liter regn per kvadratmeter.

Innbyggerne har fått tilbud om evakuering i flere av områdene som allerede er hardt rammet av flom.

– Folk må selv ta avgjørelsen, sier Hermann, som understreker at de varslede regnbygene ikke ventes å bli like lille som de som rammet tidligere i måneden.

Samtidig påpeker hun at kloakk og avløpssystemene fortsatt er ute av stand, noe som betyr at de kanskje ikke kan håndtere nytt regnvær særlig bra.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer