Mer politi i gatene i Oslo

Oslo-politiet har satt inn ekstra ressurser til «trygghetsskapende patruljer» etter skytingen 25. juni.

Oslo 20210925. Politi i gaten. Gjenåpningen av Norge. 25. september 2021 kl 16.00 letter regjeringen på det nationale regelverket innført i anledning koronapandemien. Bilder fra den første fest-kvelden i hovedstaden.Foto: Naina Helén Jåma / NTB
Oslo 20210925. Politi i gaten. Gjenåpningen av Norge. 25. september 2021 kl 16.00 letter regjeringen på det nationale regelverket innført i anledning koronapandemien. Bilder fra den første fest-kvelden i hovedstaden.Foto: Naina Helén Jåma / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Det er viktig for oss å trygge befolkningen mest mulig, spesielt etter en så alvorlig hendelse som skytingen 25. juni, sier stabssjef Torgeir Lindstad til NTB.

Politiet har derfor omdisponert på ressursene for å ha flere «trygghetsskapende patruljer» i gatene, som de selv kaller det.

– Patruljene skal, på lik linje med andre patruljer i Oslo politidistrikt, være til stede der folk er. Hensikten er at de skal være synlige, ha tid til å møte og snakke med befolkningen for å gjenskape tryggheten, sier han.

To mennesker ble drept og over tjue såret da Zaniar Matapour løsnet skudd mot mennesker på to utesteder i Oslo natt til lørdag 25. juni. Matapour er siktet for drap, drapsforsøk og terror.

Lindstad kan ikke si hvor mange ekstra betjenter som patruljerer gatene. Han sier heller ikke hvor lenge den særskilte bemanningen vil vare.

– Vi vil ha økt synlighet så lenge behovet er til stede.

Et vesentlig bakteppe til oppbemanningen er at PST vurderer at det er høy terrortrussel i landet.

Etter angrepet i hovedstaden har det blitt innført midlertidig beredskap i hele landet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer