Beslaglagt kokain i Lisboa, byen hvor European Monitoring Center for Drugs and Drug Addiction har sitt hovedkvarter. Stoffet på bildet ble funnet av portugisisk politi i en brasiliansk tråler i Atlanterhavet. Om bord i tråleren var det over 1 tonn kokain til en verdi av nesten 300 millioner kroner, opplyste politiet tidligere denne uka. Foto: Helena Alves / AP / NTB scanpix
Beslaglagt kokain i Lisboa, byen hvor European Monitoring Center for Drugs and Drug Addiction har sitt hovedkvarter. Stoffet på bildet ble funnet av portugisisk politi i en brasiliansk tråler i Atlanterhavet. Om bord i tråleren var det over 1 tonn kokain til en verdi av nesten 300 millioner kroner, opplyste politiet tidligere denne uka. Foto: Helena Alves / AP / NTB scanpix Vis mer

Rekordmengder kokain i Europa

Mer kokain i Europa

Kokain er blitt lettere tilgjengelig i europeiske land, ifølge EU-eksperter. 140 tonn kokain ble beslaglagt i Europa i 2017.

Publisert

Mengden beslaglagt kokain dette året var nesten dobbelt så stor som i 2016.

Sosiale medier, det «mørke nettet» og krypterings-teknologi gjør det lettere å omsette det ulovlige stoffet, ifølge European Monitoring Center for Drugs and Drug Addiction.

Både enkeltpersoner og små gjenger bruker de nye teknologiske verktøyene til å selge kokain. EU-ekspertene har avdekket «callsentre» som selger kokain og tilbyr rask levering med kurer.

Til tross for at kokainbruken brer om seg, er cannabis fortsatt det mest utbredte ulovlige rusmiddelet i Europa.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.