Rekordmengder kokain i Europa

Mer kokain i Europa

Kokain er blitt lettere tilgjengelig i europeiske land, ifølge EU-eksperter. 140 tonn kokain ble beslaglagt i Europa i 2017.

Beslaglagt kokain i Lisboa, byen hvor European Monitoring Center for Drugs and Drug Addiction har sitt hovedkvarter. Stoffet på bildet ble funnet av portugisisk politi i en brasiliansk tråler i Atlanterhavet. Om bord i tråleren var det over 1 tonn kokain til en verdi av nesten 300 millioner kroner, opplyste politiet tidligere denne uka. Foto: Helena Alves / AP / NTB scanpix
Beslaglagt kokain i Lisboa, byen hvor European Monitoring Center for Drugs and Drug Addiction har sitt hovedkvarter. Stoffet på bildet ble funnet av portugisisk politi i en brasiliansk tråler i Atlanterhavet. Om bord i tråleren var det over 1 tonn kokain til en verdi av nesten 300 millioner kroner, opplyste politiet tidligere denne uka. Foto: Helena Alves / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mengden beslaglagt kokain dette året var nesten dobbelt så stor som i 2016.

Sosiale medier, det «mørke nettet» og krypterings-teknologi gjør det lettere å omsette det ulovlige stoffet, ifølge European Monitoring Center for Drugs and Drug Addiction.

Både enkeltpersoner og små gjenger bruker de nye teknologiske verktøyene til å selge kokain. EU-ekspertene har avdekket «callsentre» som selger kokain og tilbyr rask levering med kurer.

Til tross for at kokainbruken brer om seg, er cannabis fortsatt det mest utbredte ulovlige rusmiddelet i Europa.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer