Mer gulljubel for Mol og Sørum – vant sin fjerde strake EM-tittel i sandvolleyball

Anders Mol og Christian Sørum ble historiske med søndagens gullbragd i sandvolleyball-EM. For første gang har en duo vunnet mesterskapet fire år på rad.

Anders Mol og Christian Sørum kunne igjen feire en mesterskapstittel da de vant sandvolleyball-EM i Wien søndag. Det skjedde en uke etter at de ble olympiske mestere. Foto: Heiko Junge / NTB
Anders Mol og Christian Sørum kunne igjen feire en mesterskapstittel da de vant sandvolleyball-EM i Wien søndag. Det skjedde en uke etter at de ble olympiske mestere. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Finalen mot nederlenderne Stefan Boermans og Yorick de Groot ble vunnet med settsifrene 21-18, 24-26, 15-12. Tittelen i Wien kom en uke etter at de norske stjernene gikk hele veien i Tokyo-OL.

Mol og Sørum har til tider sett slitne ut i EM. Både i kvart- og semifinalen tapte de første sett, men bare for å slå tilbake og vinne de to neste. Søndag fikk de en solid start og så ut til å ha stålkontroll mot et lag som er langt lavere rangert enn dem selv på verdensrankingen.

I sett to ble det et helt annet kampbildet. Der plukket Mol og Sørum det første poenget, men havnet raskt i trøbbel og var på det meste bakpå med fem poeng. Med en imponerende stayerevne tette de luken til 20-20, og derfra fulgte mange intense ballvekslinger.

Flere settballer ble avverget, men Mol og Sørum klarte ikke å unngå en forlenget finale. I tredje sett var nordmennene igjen på hæla, men helt på tampen kom vendingen som ga nok et gull til Norge.

Boermans og Groot vant overraskende en storturnering i Gstaad få uker før OL, men nederlenderne greide aldri å kvalifisere seg for lekene i Japan.

Ingen har før klart å vinne fire strake EM-gull. Martin Laciga og Paul Laciga fra Sveits vant i 1998, 1999 og 2000, men tapte finalen mot landsmennene Markus Egger og Sascha Heyer i 2001. Tre på rad greide også nederlenderne Reinder Nummerdor og Richard Schuil fra 2008 til 2010.

Med søndagens triumf gikk Norge forbi Tyskland og topper alene lista over land med flest EM-titler (6) i sandvolleyball. Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide ble mestere i 1994, mens Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud vant i 1997.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer