Mer enn 70.000 innbyggere i Oslo og Bærum anbefales å koke drikkevannet

Oslo kommune og Bærum kommune har sendt ut kokevarsel til totalt 71.000 innbyggere i enkelte områder på grunn av funn av lokal forurensing.

Innbyggere på Røa er blant dem som anbefales å koke drikkevannet. (Foto: NTB)
Innbyggere på Røa er blant dem som anbefales å koke drikkevannet. (Foto: NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

I Oslo kommune er det sendt ut kokeanbefaling til om lag 25.000 innbyggere i områdene Røa, Bogstad, Voksen skog, Midtstuen, Vettakollen, Voksenåsen, Holmenkollen og Tryvann.

I Bærum kommune er anbefalingen sendt til rundt 46.000 innbyggere i Eiksmarka, Østerås, Jar, Hosle, Haslum, Bekkestua og Nadderud.

– Fra og med 20. september kl. 16 bes alle i områdene Røa, Bogstad, Voksen skog, Midtstuen, Vettakollen, Voksenåsen, Holmenkollen og Tryvann om å koke drikkevannet. Dette innebærer at alt vann som skal i munnen, må være kokt først. Det gjelder vann som skal drikkes, men også vann som for eksempel brukes i kaffetrakter, til isbiter eller til å pusse tenner med, skriver kommunene.

De skriver at årsaken til kokeanbefalingen er funn av lokal forurensning i vannprøver fra området.

– Dette kan gjøre mennesker syke, og for sikkerhets skyld ber kommunen derfor alle som befinner seg innenfor området om å koke vannet. Alle berørte har fått varsel på SMS, skriver de.

Det er ikke klart nå kokeanbefalingen oppheves, men det vil tidligst skje lørdag 23. september.

(©NTB)

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer