Mer enn 21.000 krigsforbrytelser etterforskes i Ukraina

Ukrainske myndigheter etterforsker mer enn 21.000 mistenkte krigsforbrytelser. Det meldes inn 200-300 tilfeller hver dag, ifølge landets riksadvokat.

Ukrainske myndigheter mener russiske styrker har gjort seg skyldig i mer enn 21.000 tilfeller av krigsforbrytelser siden de invaderte landet 24. februar. Her jobber folk etter å ha gravd opp folk fra massegraver i Kyiv-forstaden Butsja. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB
Ukrainske myndigheter mener russiske styrker har gjort seg skyldig i mer enn 21.000 tilfeller av krigsforbrytelser siden de invaderte landet 24. februar. Her jobber folk etter å ha gravd opp folk fra massegraver i Kyiv-forstaden Butsja. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB Vis mer
Publisert

Riksadvokat Iryna Venediktova konstaterer samtidig overfor BBC at forbrytelsene er vanskelige å etterforske grundig og effektivt da det kan være vanskelig å nå fram til både områder og mennesker i landet.

Hun sier til kanalen at russiske soldater som dreper, torturerer eller voldtar sivile «bør skjønne at det kun er et tidsspørsmål før de alle må møte i retten».

Russland har blitt beskyldt for en rekke krigsforbrytelser siden de invaderte nabolandet 24. februar, men de avviser alle anklager.

Ukraina sier de har avdekket massegraver i Butsja, Borodianka og andre landsbyer i nærheten av hovedstaden Kyiv, som en stund var okkupert av russiske styrker.

Sjefetterforsker Karim Khan i Den internasjonale straffedomstolen (ICC) sa etter et besøk til Butsja i mars at Ukraina er et åsted for krigsforbrytelser.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer