Mer enn 150 personer siktet etter kongresstormingen

Mer enn 150 personer er siktet for føderale lovbrudd så langt etter at Trump-tilhengere stormet kongressbygningen, opplyser justisdepartementet i USA tirsdag.

Statsadvokat Michael Sherwin i Washington D.C. opplyste tirsdag at mer enn 150 personer så langt er siktet etter kongresstormingen. Arkivfoto: Sarah Silbiger, AP / NTB
Statsadvokat Michael Sherwin i Washington D.C. opplyste tirsdag at mer enn 150 personer så langt er siktet etter kongresstormingen. Arkivfoto: Sarah Silbiger, AP / NTB Vis mer
Publisert

Etterforskere undersøker mer enn 400 personer som deltok i det voldelige angrepet mot USAs lovgivende forsamling 6. januar, opplyser fungerende statsadvokat Michael R. Sherwin i Washington D.C.

Det er ventet at antallet siktelser vil fortsette å øke ettersom stormingen er godt dokumentert av overvåkingskameraer og videoer på sosiale medier. Det er også mottatt enorme mengder tips fra offentligheten.

Siktelsene var i utgangspunktet for mindre forseelser som ulovlig opphold, men er blitt mer og mer alvorlige for de fleste av de mer enn 150 siktede.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer