Mer enn 150 personer siktet etter kongresstormingen

Mer enn 150 personer er siktet for føderale lovbrudd så langt etter at Trump-tilhengere stormet kongressbygningen, opplyser justisdepartementet i USA tirsdag.

Statsadvokat Michael Sherwin i Washington D.C. opplyste tirsdag at mer enn 150 personer så langt er siktet etter kongresstormingen. Arkivfoto: Sarah Silbiger, AP / NTB
Statsadvokat Michael Sherwin i Washington D.C. opplyste tirsdag at mer enn 150 personer så langt er siktet etter kongresstormingen. Arkivfoto: Sarah Silbiger, AP / NTB Vis mer
Publisert

Etterforskere undersøker mer enn 400 personer som deltok i det voldelige angrepet mot USAs lovgivende forsamling 6. januar, opplyser fungerende statsadvokat Michael R. Sherwin i Washington D.C.

Det er ventet at antallet siktelser vil fortsette å øke ettersom stormingen er godt dokumentert av overvåkingskameraer og videoer på sosiale medier. Det er også mottatt enorme mengder tips fra offentligheten.

Siktelsene var i utgangspunktet for mindre forseelser som ulovlig opphold, men er blitt mer og mer alvorlige for de fleste av de mer enn 150 siktede.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer