Menneskerettsorganisasjon: 31 personer drept i demonstrasjoner i Iran

Tidligere ble det meldt om at seks demonstranter skal være drept i protestene, Ifølge en menneskerettighetsorganisasjon skal nå det tallet ha gått opp til 31.

22 år gamle Mahsa Amini døde mens hun var i varetekt hos moralpolitiet i Iran. FOTO: NTB
22 år gamle Mahsa Amini døde mens hun var i varetekt hos moralpolitiet i Iran. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Det er den Oslo-baserte menneskerettsorganisasjonen Iran Human Rights som melder om tallet på døde.

– Det iranske folk har demonstrert for å oppnå grunnleggende rettigheter og verdighet. Myndighetene svarer på deres fredfulle demonstrasjoner med kuler, sier leder Mahmood Amiry-Moghaddam.

Demonstrasjonene har pågått i seks dager og ifølge organisasjonen har altså 31 demonstranter blitt drept i denne perioden.

Demonstrasjonene brøt ut etter at Mahsa Amini i forrige uke døde etter å ha blitt arrestert av det iranske moralpolitiet. BBC har rapportert at vitner så politiet slå henne til døde. Grunnen skal ha vært at hun gikk med hijaben på feil måte.

Ifølge iransk politi døde Mahsa av hjerteinfarkt. Familien til 22-åringen avviser at hun hadde hjerteproblemer.

Masha har familie som bor i Norge. Tanten hennes Ailya Aili flyktet fra Iran til Norge i 1993 og er bosatt på Sotra, skriver Bergens Tidende.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer