Protester i Italia etter voldtektssak:

Menn frikjent for å ha voldtatt «maskulin» kvinne: - En skam!

Rettighetsforkjempere demonstrerte utenfor en domstol i Italia mot kvinnelige dommere som frikjente to voldtektstiltalte menn fordi fornærmede så «maskulin» ut.

Publisert

«En skam!» ropte rundt 200 demonstranter i Ancona mandag. Anklagene om kvinnehat mot domstolen kommer etter at detaljer i en voldtektsfrikjennelse i 2017 er blitt kjent.

Ble ikke trodd

To peruanske menn ble i 2016 dømt for voldtekt av en peruansk kvinne. Mennene anket saken, og vant fram i ankedomstolen i Ancona. Retten mente kvinnens forklaring ikke var troverdig.

I tråd med kvinnens forklaring, har undersøkelser vist skader som samsvarer med voldtekt og spor av såkalt «voldtektsdop» i blodet hennes.

Men dommerne, som selv er kvinner, sa de ikke kunne utelukke at fornærmede selv «organiserte den hendelsesrike kvelden».

Dommerne pekte på at en av de tiltalte hadde lagret kvinnens telefonnummer under navnet «viking», noe de mener hentyder til en maskulin figur framfor en feminin en.

– Et fotografi som er presentert i retten, bekrefter dette, la dommerne til.

– Uakseptabel

«Vi er alle vikinger» var ett av slagordene til demonstrantene som samlet seg foran rettsbygningen i Ancona mandag.

– Vi demonstrerer ikke bare mot utfallet i saken, men mot ordbruken, som er uakseptabel, sier Roberta Montenevo til avisen Cronache Ancona.

Hun leder nettverket Donne e Giustizia (Kvinner og rettferd), som var med blant arrangørene bak demonstrasjonen.

Frifinnelsen ble kjent fordi landets øverste ankedomstol satte kjennelsen fra Ancona til side og beordret en ny rettssak. Datoen for den neste rettsrunden, som blir i Perugia, er ikke fastsatt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer