Mener Stoltenberg bør trekke seg ut av Ap

Et klart flertall av dem som har en mening om saken, mener Jens Stoltenberg bør melde seg ut av Arbeiderpartiet når han blir sentralbanksjef.

Et flertall av dem som har en mening om saken, synes Jens Stoltenberg bør melde seg ut av Ap når han kommer hjem til Norge og blir sjef for Norges Bank. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB
Et flertall av dem som har en mening om saken, synes Jens Stoltenberg bør melde seg ut av Ap når han kommer hjem til Norge og blir sjef for Norges Bank. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Snaut halvparten av de spurte – 47 prosent – mener Stoltenberg bør ta farvel med partiet, viser en undersøkelse Respons har gjort for VG. 33 prosent synes han kan fortsette å være medlem.

Holder man de 20 prosentene som ikke har noen mening om saken utenfor, er det altså et tydelig flertall som synes den påtroppende sjefen for Norges Bank ikke bør fortsette å være Ap-medlem.

Nestlederne Tina Bru i Høyre og Sveinung Rotevatn i Venstre mener Stoltenberg bør ta signalet fra undersøkelsen.

– Her er jeg enig med flertallet. Han skal inn i en særdeles viktig stilling, hvor det stilles helt særskilte krav til uavhengigheten. Det hadde vært et enkelt og symbolsk, men ryddig grep av han å melde seg ut av Arbeiderpartiet, skriver Bru i en SMS til avisen.

Selv om hun ikke tror det vil bety noe i praksis, peker Bru den opplevde uavhengigheten for Norges Bank. Rotevatn er på samme linje og mener det har noe å si å bryte formelle bånd.

– Hvis han ikke skal være politiker lenger og vil fjerne all samkvem med Ap, så er det et poeng å markere det, sier han.

(©NTB)

TELEFONSAMTALE: Se telefonsamtalen mellom USA-president Joe Biden og generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg. Video: @POTUS / Twitter Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer