Mener regjeringens gladmelding setter Bergen i vanskelig skvis

Varselet fra regjeringen om en sluttdato for koronatiltakene i slutten av september gjør situasjonen mer krevende for smittesporerne i Bergen, mener byråden.

Byrådsleder Lubna Jaffery (Ap) er kritisk til at regjeringen tirsdag ettermiddag i VG varslet at koronatiltakene vil bli opphevet i slutten av september. Foto: Marit Hommedal / NTB
Byrådsleder Lubna Jaffery (Ap) er kritisk til at regjeringen tirsdag ettermiddag i VG varslet at koronatiltakene vil bli opphevet i slutten av september. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

– De setter oss i en vanskelig skvis når vi har økende smitte, og de sier at folk snart kan danse, klemme og ha «one night stands» igjen, sier fungerende byrådsleder Lubna Jaffery (Ap) til Bergensavisen.

Hun trekker fram at kommunens smittesporere har opplevd at folk ikke tar telefonen eller vil oppgi nærkontaktene sine når de ringer.

– Regjeringen gjør det enda mer krevende med disse uttalelsene, sier hun.

Den siste tiden har det vært høye smittetall i vestlandshovedstaden. Tirsdag ettermiddag var kommunen i møte med Folkehelseinstituttet.

Også helsebyråd fra regjeringspartiet KrF, Beate Husa, syns varslingen om lettelser nå er uklok.

- Utfordringen blir at folk oppfører seg som om vi er i september nå. Dette er spesielt uheldig for Bergen akkurat nå, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer