Høyre, Frp og KrF:

Mener regjeringen må la apotek sette vaksiner

For å få fortgang i vaksineringen bør regjeringen åpne for at apotekene kan sette koronavaksiner, mener flere opposisjonspartier på Stortinget.

KrF-leder Olaug Bollestad er blant dem som nå ber helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) si ja til at apotek kan sette koronavaksiner. Foto: Torstein Bøe / NTB
KrF-leder Olaug Bollestad er blant dem som nå ber helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) si ja til at apotek kan sette koronavaksiner. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Via Apotekforeningen har norske apotek tilbudt regjeringen å sette opptil 100.000 vaksinedoser i uka for å avlaste kommunene og helsetjenesten. Apotekene krever ikke mer enn det fastlegene får for jobben.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har ikke gitt respons på tilbudet, men blir nå rådet av Høyre, Frp og KrF til å takke ja, skriver Stavanger Aftenblad.

– Det er ikke et stunt, men for å avlaste en presset helsetjeneste og kommunesektor, sier KrF-leder Olaug Bollestad til avisa.

– Jeg vil utfordre helseministeren til å bruke denne kapasiteten. Apotekene er villig til å bidra i dugnaden, og da må du bruke kapasiteten som er der, sier helsepolitisk talsperson i Frp Bård Hoksrud.

(©NTB)

CORONATEST: Det er flere ting du må tenke på når du skal ta en coronatest selv. Vi viser vi deg hvordan det skal gjøres. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer