Mener Putin må oppfordres til «en hederlig exit» i Ukraina

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan vil be Vladimir Putin sørge for en «hederlig tilbaketrekking» fra Ukraina slik at krigen kan avsluttes.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan under en tidligere pressekonferanse i Ankara. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan under en tidligere pressekonferanse i Ankara. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Vi må fortelle Putin at «du bør være arkitekten bak et skritt for fred». Vi bør forsøke å løse denne konflikten ved å oppmuntre til en hederlig avslutning, sier Erdogan.

Uttalelsen ble gitt til journalister som fulgte ham på flyet tilbake til Tyrkia etter at han torsdag deltok på Nato-toppmøtet i Brussel.

Her sa han også at Ukraina og Russland ser ut til å ha nådd en «forståelse» om fire av seks temaer som tjenestemenn fra de to landene har forhandlet om. Ukraina skal både ha gjort innrømmelser når det gjelder et eventuelt Nato-medlemskap og anerkjennelse av russisk som offisielt språk, oppgir den tyrkiske presidenten, ifølge CNN.

Han sier også at han skal snakke med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fredag og med Putin i løpet av helgen. Tyrkia har tidligere arrangert et møte mellom utenriksministrene fra de to landene i den tyrkiske byen Antalya, og har deretter tatt initiativ til direkte samtaler mellom de to presidentene, uten at det har blitt noe av.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer