Prester brenner Harry Potter-bøker i Polen

Mener bøkene er vanhellige

Troende formanes til å brenne «avgudsbilder».

Bildene av bøkene som brennes har gått viralt og vakt kraftige reaksjoner. (Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / Scanpix).
Bildene av bøkene som brennes har gått viralt og vakt kraftige reaksjoner. (Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / Scanpix). Vis mer
Publisert

Bilder av den offentlige bokbrenningen utenfor ei kirke i Gdansk søndag ble publisert på Facebook sammen med bibelsitater fra Det gamle testamente.

Troende formanes til å brenne «avgudsbilder».

På bålet er det blant annet også kastet en afrikansk tremaske, små elefantfigurer, en bok fra Twilight-serien og en Hello Kitty-paraply, viser bildene.

De ble publisert på en Facebook-side drevet av en katolsk stiftelse som blant annet misjonerer gjennom tekstmeldinger.

Bildene har gått viralt og vakt kraftige reaksjoner, blant annet påpekes det i kommentarfeltet at bokbrenning pågikk i Nazi-Tyskland før andre verdenskrig.

Jan Kucharski, en av prestene i menigheten som fyrte opp bokbålet, forteller til polske medier mandag at de brente gjenstander med «bånd til magi og det okkulte».

Medlemmer av menigheten tok dem med seg som en del av vårrengjøringen, ifølge presten, som for øvrig er oppført som eksorsist på bispedømmet i Gdansks offisielle nettside.

Bispedømmet erkjenner at bokbrenningen fant sted, men vil ikke kommentere saken overfor nyhetsbyrået AFP mandag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer