Meldinger om nedstenging av Nord-Koreas hovedstad

Nord-Koreas hovedstad Pyongyang er stengt ned som følge av et økende antall tilfeller av en ikke navngitt luftveissykdom, ifølge sørkoreanske NK News.

Kim Jong-un. (Foto: AP/NTB)
Kim Jong-un. (Foto: AP/NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

NK News siterer onsdag en uttalelse fra nordkoreanske myndigheter på nedstengingen, som skal vare i fem dager.

Uttalelsen nevner ikke covid-19, men forklarer at innbyggerne i hovedstaden må holde seg hjemme til utgangen av søndag og at de må oppgi febermålinger flere ganger hver dag, ifølge NK News.

Tirsdag meldte det sørkoreanske nettstedet at innbyggerne i Pyongyang så ut til å hamstre varer i påvente av strengere tiltak. det er uklart om det er innført nedstenginger andre steder i Nord-Korea.

Nord-Korea hevdet at det første koronatilfellet ble avdekket i landet først i fjor, og innen august hadde myndighetene erklært seier over viruset. Det lukkede regimet har aldri bekreftet hvor mange som er blitt koronasmittet, trolig på grunn av mangel på testutstyr.

I stedet har myndighetene oppgitt daglige tall på personer som har feber. Dette tallet steg til rundt 4,77 millioner i en befolkning på rundt 25 millioner. Siden 29. juli har ikke myndighetene oppgitt noen tall.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer