Melby med stikk til Støre: - Tør ikke å styre

Skal Norge henge med på endringene verden står i, trengs en statsminister og et styringsparti i regjering som tør å styre, mener Guri Melby (V).

Foto: Carina Johansen / NTB
Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Venstre-lederen pekte i talen sin til partiets folkevalgtkonferanse lørdag blant annet på at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har advart mot at EU-debatt kan skape splittelse – senest i Kjetil Alstadheims bok «Jonas og krigen» som kom ut tidligere denne måneden.

– I Norge har vi en statsminister som advarer mot EU-debatten fordi han mener det kan virke polariserende. En statsminister som ikke tør å styre, sa Melby.

Hun mener at det i en tid med store endringer og en politisk tillitskrise er behov for lederskap, og viste blant annet til at krigen i Ukraina har ført til at Sverige og Finland har skrotet nøytralitetspolitikken.

– Hvis vi skygger unna vanskelige debatter i frykt for uenighet, så står vi med hodet i sanden mens verden endres fryktelig raskt rundt oss, sa Venstre-lederen.

Melby trakk også fram at olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) tidligere i uka var i Brussel og beklaget at energiomstillingen i Norge går for sakte.

– Så istedenfor å styre i regjering, så drar det såkalte styringspartiet Ap til Brussel og beklager seg, sa Melby.

NTB har bedt Støre om en kommentar til saken.

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer