Melbourne gjenåpnet etter langvarig nedstenging

Den australske storbyen Melbourne gjenåpnet fredag etter det som er blant verdens lengste coronanedstenginger.

Koronarestriksjonene i Melbourne i delstaten Victoria ble opphevet fredag. Bildet er fra Bourke Street i forrige måned. Foto: Daniel Pockett / AAP Image via AP / NTB
Koronarestriksjonene i Melbourne i delstaten Victoria ble opphevet fredag. Bildet er fra Bourke Street i forrige måned. Foto: Daniel Pockett / AAP Image via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De 5 millioner innbyggerne i landets nest største by har tilbrakt over 260 dager nedstengt fordelt på seks perioder, siden coronapandemien startet.

Nå som 70 prosent av befolkningen i Melbourne og i resten av delstaten Victoria er fullvaksinert, ble de siste restriksjonene som ble innført 5. august, fjernet fredag.

Myndighetene i Victoria advarer imidlertid om at sykehusene i delstaten må regne med stort press som følge av beslutningen om å gjenåpne, ettersom smittetilfellene fortsetter å øke. Torsdag ble det påvist 2.232 nye koronatilfeller i Victoria.

På landsbasis har Australia til nå påvist rundt 150.000 smittetilfeller og 1.500 dødsfall i en befolkning på 25 millioner innbyggere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer