Melbourne åpner opp etter 111 dagers coronamørke

Champagnekorkene smalt i taket da Australias nest største by erklærte seg åpnet etter flere måneders nedstengning. Kontrasten til Europa kunne ikke vært større.

Ventetiden er over. Mange lettelser i coronatiltakene i Melbourne, Australias nest største by. Foto: AP / NTB
Ventetiden er over. Mange lettelser i coronatiltakene i Melbourne, Australias nest største by. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Pandemien har feid over verden i mye av 2020 og fart ille med økonomien i det ene landet etter det andre. I påvente av en vaksine innfører regjeringer stadig strengere tiltak mens smittebølge nummer to brer seg.

Misnøyen stiger, koronatrøtte innbyggere tar til gatene og i Italia kom det til regelrette sammenstøt mellom politi og demonstranter. I Melbourne er stemningen totalt forskjellig.

– Denne dagen har vi ventet på i ukevis. Det er en stor dag for oss, sier butikksjef Magda Combrinck i et av byens varehus.

Victoria ble av uforklarlige grunner sterkt rammet av bølge nummer to, mens delstatene rundt lykkes bedre med sine tiltak. Men delstatsminister Daniel Andrews i Victoria var understerkt press fra næringslivet om endelig å åpne opp, og mandag ga han etter.

Da hadde det ikke vært registrert nye smittetilfeller på 24 timer.

Tårene kom

Eieren av en kjede med kaffebutikker, Darren Silverman, tok til tårene og måtte kjøre bilen inn til siden av veien da han hørte i radioen at den lange perioden med nedstengning i all hovedsak var over onsdag.

Ifølge delstatsmyndighetene i Victoria vil oppmykningen av tiltakene bety at 6.200 butikker, 5.800 kafeer og restauranter, 1.000 frisører og skjønnhetssalonger og 800 puber kan gjenåpne. Dette omfatter 180.000 arbeidsplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer