Mehl oppfordrer folk til å være årvåkne om mistenkelig aktivitet

Nå ser vi konsekvensen av den nye sikkerhetssituasjonen i Norge, sier justisministeren etter dronesakene den siste tiden. Hun ber folk være årvåkne.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl oppfordrer folk til å være årvåkne om mistenkelig aktivitet. Foto: Terje Pedersen / NTB
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl oppfordrer folk til å være årvåkne om mistenkelig aktivitet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Nå er det høy beredskap og fullt fokus på trusselbildet rundt oss og den endrede sikkerhetspolitiske situasjonen. Politiet gjør en viktig og god jobb, og det er bra de er årvåkne. Det er derfor ikke overraskende at de avdekker denne type aktivitet, sa justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) på en pressekonferanse mandag.

Mandag opplyste politiet i Nordland at fire russiske statsborgere er pågrepet med fotoutstyr og sitter varetektsfengslet. Dermed er til sammen seks russiske statsborgere varetektsfengslet i Norge etter å ha blitt tatt med droner eller fotoutstyr.

– På generelt grunnlag vil jeg si at det er viktig at vi har årvåkenhet i samfunnet på aktivitet som kan fremstå mistenkelig. Dette bør rapporteres til politiet lokalt. Politiet har tett dialog med PST, sa Mehl.

Hun mener sakene understreker viktigheten av all beredskapen som er satt i gang siden krigens utbrudd.

(©NTB)

Mer om