Fra 1. juni 2019 ble det et helt nytt bompengesystem i Oslo. Innkrevingen av bompenger fordeles på tre bomringer med totalt 83 bomstasjoner. Her er en av de nye som er montert i Vogts gate. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Fra 1. juni 2019 ble det et helt nytt bompengesystem i Oslo. Innkrevingen av bompenger fordeles på tre bomringer med totalt 83 bomstasjoner. Her er en av de nye som er montert i Vogts gate. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Megler: Bomringer påvirker nye boligkjøp

Eiendomsmeglere opplever at nye kjøpere vurderer hvordan bomringer påvirker økonomien når de skal velge ny bolig.

Publisert

Bompengedebatten som går over store deler av landet har også sin påvirkning på boligsalget, skriver Dagens Næringsliv. Særlig i Bergen, Stavanger, på Jæren og i Oslo har debatten om bompenger gått høyt den siste tiden. I Oslo åpnet det nylig 54 nye bomstasjoner, noe som gir totalt 83 bommer rundt hovedstaden. Også i Bergen åpnet det 15 flere bommer i april.

– Vi har foreløpig ingen tall som kan dokumentere det, men vi ser at folk har fått et mer bevisst forhold til bompenger når det gjelder boligvalg, sier administrerende direktør Grethe Meier i Privatmegleren til avisen.

Kim Astrup ved By- og regionsforskning NIBR sier denne utviklingen påvirker hvor folk bosetter seg, særlig dem med minst økonomisk margin, som familier.

Også DNB Eiendom og Krogsveen i Bergen sier de opplever mindre betalingsvilje for boliger som ligger ugunstig plassert for bompengestasjonene. De forventer et nytt flyttemønster i tiden fremover. Det er særlig nyetablerte familier og førstegangskjøpere som bosetter seg annerledes. I Oslo melder Privatmegleren om at flere, særlig på Oslos østkant, flytter ut av bomringen og vekk fra sentrum.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer