Thomas Markle, som er faren til hertuginne Meghan (bildet), kan bli innkalt som vitne i søksmålet mot avisa Mail on Sunday, ifølge rettsdokumenter. Arkivfoto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix.
Thomas Markle, som er faren til hertuginne Meghan (bildet), kan bli innkalt som vitne i søksmålet mot avisa Mail on Sunday, ifølge rettsdokumenter. Arkivfoto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix. Vis mer

Meghans far kan bli innkalt som vitne i rettssak mot avis

Thomas Markle, faren til hertuginne Meghan, kan bli innkalt som forsvarets vitne i søksmålet mot avisa Mail on Sunday, ifølge rettsdokumenter.

Publisert

Hertuginne Meghan og prins Harry har saksøkt avisa og dets moderselskap Associated Newspapers for å ha publisert et brev hun skrev til faren. Hun beskylder avisa for å ha brutt opphavsretten, for å misbruke privat informasjon, samt brudd på Storbritannias databeskyttelseslov.

Rettsdokumenter viser at avisa planlegger å kalle inn Thomas Markle som vitne, og de hevder at han hadde «en tungtveiende rett til å fortelle sin versjon av hva som skjedde mellom ham og datteren, inkludert innholdet i brevet».

I dokumenter utarbeidet av avisens advokater, hevder de videre at medlemmer av Storbritannias kongefamilie «er avhengige av omtale om sine liv for å opprettholde de privilegerte stillingene de innehar».

Avisa argumenterer også for at publiseringen av brevet var et svar på en «ensidig» artikkel i People Magazine i februar 2019 med fem ikke-navngitte «nære venner» av hertuginnen som refererte til brevet, som de dermed mener var et offentlig domene.

Hertuginne Meghans anstrengte forhold til sin far har fått mye oppmerksomhet i britiske medier siden hennes inntreden i den britiske kongefamilien. Faren skulle etter planen følge Meghan til alters under bryllupet i 2018, men han trakk seg i siste øyeblikk på grunn av hjerteproblemer.

Thomas Markle har siden den gang gitt intervjuer til flere mediehus, hvor han har klaget over liten kontakt med datteren etter bryllupet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.